Realiser drømmen om bobilferie!

Opplev Norges vakreste steder med bobil eller reis til varmere strøk. Vi gir deg gode tips om hvordan du kan få mest ut av bobilferien og hva du bør tenke over ved kjøp av ditt første feriehjem på hjul!

Livet leves best på hjul

Med bobil kan du reise dit du vil og stoppe på idylliske steder. Bobilferie er den ultimate frihet! Du kommer tettere på de fine opplevelsene.
Pakk med deg god mat og drikke og opplev nye eventyr! Utforsk små perler langs kysten, besøk Norges små og store byer eller kryss landegrenser. 
Det beste av alt? Du har med deg alt du trenger og kan lage mat der du er.

Velg bobilferie hos Ferda

6 fordeler med bobilferie

Ikon

Rimelig ferieform

Investerer du i en bobil, investerer du i ferier i mange år fremover. Å overnatte på hotell har blitt mye dyrere. En uke til syden med familien kan fort koste 40 000 kr. 

Ikon

Aktiv og fleksibel ferie

Mange bruker bobilen til å kunne utforske nye steder med sykkel, ski eller kajakk. Du har muligheten til å være mer spontan og endre planene underveis.

Ikon

Overnatting med utsikt

Med bobil kan du parkere tett på opplevelsene og overnatte på de fineste stedene. Hvis du vil, kan du våkne opp til en ny utsikt hver dag! 

Ikon

Sesong hele året

Været er ingen hindring! Du kan reise hele året! Spenn på deg skiene rett utenfor døra og kom tilbake til en god og varm bobil.

Ikon

Hytte på hjul

En rimelig hytte på hjul som du kan plassere på fjellet eller ved sjøen. Eller hva med en tur nedover i Europa?

Ikon

Alt med deg!

Du har kjøkken, bad, soverom og sofa med deg på tur! En skikkelig fleksibel ferieform!

Få med deg disse tipsene

Last ned e-bok med gode råd for førstegangskjøpere

Hva bør man tenke over når man skal kjøpe sin første bobil? Vi har laget en e-bok med gode tips til deg som vurderer å kjøpe. 

Last ned gratis e-bok

Hvilken bobiltype passer deg?

Derfor lønner det seg å kjøpe bobil hos Ferda

 

Med over 50 års erfaring har Ferda opparbeidet seg Norges største og beste utvalg av campingvogner og bobiler. Vi har i tillegg avdelinger over hele landet, noe som gjør det enkelt å besøke din nærmeste forhandler.

 

Trenger du service, reparasjoner eller montering av utstyr? Ferda gir deg verkstedservice med gunstige kundefordeler.

Se flere fordeler

Svar på det mange lurer på

Ferda sine selgere svarer på spørsmål om bobil
Må jeg oppgradere førerkortet?
K
3

Har du et «vanlig» førerkort, klasse B, kan totalvekten på bobil og last være maksimalt 3 500 kilo. Du har lov til å ha 8 passasjerer i tillegg til føreren.

Det vil si at du har lov til å kjøre alle bobiltyper så lenge totalvekten ikke er over 3500 kg.

Hva er egenvekt og totalvekt?
K
3

Egenvekt:

Med motorvognens egenvekt menes vekten av kjøretøyet og 90% full drivstofftank. Vekt på fører, som er satt til 75 kg, er også inkludert i egenvekten.

Totalvekt:

Egenvekt + last. Det er den totale vekten av kjøretøyet, ekstrautstyr, bagasje og passasjerer. Husk at å regne med , passasjerer, mat, drivstoff, vann, sykler, skiboks og annet utstyr!

Hvilke sengeløsninger finnes?
K
3

Dobbeltseng, fransk sengeløsning (tverrstilt dobbeltseng), enkeltsenger, enkeltsenger som kan gjøres om til dobbeltseng, køyeseng og senkeseng.

Det er lurt å tenke over hvilket behov man har. Er dere et enslige par? Da er det kanskje ikke nødvendig med en modell som har senkeseng i tilegg til dobeltseng eller enkeltsenger?

Er dere en familie? Da er dere sikkert på jakt etter en alkovebobil med dobbeltseng over førerhuset og køyseseng for de minste.

Kan man bruke bobilen om vinteren?
K
3

Ja, det kan du! Stadig flere velger å bruke bobilen hele året. Nyere bobiler holder seg gode og varme helt ned mot 15 minudgarder.

Carthago og Kabe er bobilmerkene som er best egnet for vinterbruk. Med disse får man ikke problemr før det blir kaldere en 30 minusgarder.

Er du på jakt etter en helårsboibl er varmesystemeet ALDE vannbåren varme det beste alternativet. Dette gir jevn og fin varme. Vi har også modeller med dobbeltgulv.

Fordelen med varmesystemet Truma er at det er luftbåren varme og bobilen blir varmet opp raskt. Dette i kobinasjenen med elsktrisk gulvvarme er et bra alternativ til ALDE.

Hvordan finansiere en bobil?
K
3

Mange velger å finansiere opptil 100% av kjøpsverdien gjennom oss. Har du tenkt til å gjøre det samme eller har du spart opp egenkapital?

Ferda har også en egen utleieplafform, Campr, for bobiler og campingvogner, som fungerer på samme måten som AirBnb. Når du ikke bruker bobilen selv, kan du leie den ut og fiansiere deler av lånet.

Last ned Ferda sin gratis e-bok med gode finansieringstips

Bobiler nylig ankommet

Følg oss i sosiale medier!

Følg Ferda i sosiale medier!
Følg Ferda på Instagram
Følg Ferda på Instagram

Meld deg på våre nyhetsbrev!

Finn ut mer om livet på hjul, få gode tips og bli inspirert!